"Jag skall hitta min Ersättare!" - En idé föds...


Känslan som uppstod när "Kapten Brunk", Carl Gabrielsson, skadade sig vid en lätt sammanstötning med en fjunig junior, under en off season-turnering i sunkiga Lundbystrand....
Ja den känslan vill i alla fall inte jag uppleva igen.
 
Men inget ont som inte har något gott med sig.
 
Att det skall till en storsatsning 2017/2018 var redan klart. Nu funderade vi bara på hur vi skulle gå tillväga.
Att jobba utanför Boxen har vi alltid gillat. Men nu gällde det att ta det till 2.0 stilen.
 
När Kapten Brunk låg utslagen på Mölndalsakuten så fick han en briljant idé. Att just den idén skulle blixtra fram efter ett ton syrgas kanske blir lite ironiskt. Men vi tror på den!
 
Kapten Brunk satte sig upp i sjukhussängen, hög som en hel indianstam och skrek rätt ut "Jag skall hitta min ersättare!". Sjuksköterskan i den tajta vita dressen gick raka vägen fram till sjukhussängen och lättade på berusningsmedicinen, i tron om att Kapten Brunk yrade av medicineringen.
 
Först så garvade jag bara, där jag satt vid sidan och löste korsord i väntan på Kapten brunks tillfrisknande. Men efter att tankarna fladdrat lika fort i min knopp som Brunkarna brukar göra sig av med bollen, så lät det plötslig bra.
 
"Japp, det ska du fan få göra. Å vi skall gå utanför Boxen." Jag bestämde mig för att skicka Kapten Brunk på en jorden runt-resa. "Du skall få flera uppdrag under denna resa. Du skall inte bara hitta din ersättare, Du skall hitta stommen till 2018 års lag." Sa jag med blicken långt bort i fjärran.
 
Kapten Brunk kollade på mig med en fånig blick. En sådan blick som Mike Tysons golvade motståndare brukade ha. Men svaret kom snabbt. "Jag E På" sa Kapten Brunk med en svag röst innan han på nytt somnade in och gled iväg in i drömmarnas land.
 
Nu har vi kommit så långt att resan e bokad.
 
Ni kan i denna blogg följa Kapten Brunk och Sportchefens hårda sökande efter dolda talanger i andra delar av världen.
Kapten Brunk kommer att finnas på plats som talangscout och Sportchefen kommer finnas med på distans hemma i Sverige för att ge direktiv samt se till så att budgeten inte överskrids.