En resa tar slut, en annan tar vid... En ny, gammal talang?

Hej alla trogna läsare! (Och sportchefen...)

Sedan jag postade det senaste inlägget har jag hunnit med en hel del (inte så konstigt eftersom att det har gått 2 månader! 😳), men trots det har jag dessvärre ingen ny talang att presentera för er i dagsläget 😩.

Detta har till stor del med uteblivna ekonomiska tillskott från sportchefen att göra💰🤷‍♂️👎😡. Utan ekonomisk hjälp från sportchefen har jag tvingats in på diverse sidospår (läs ströjobb) för att hålla näsan över vattenytan 👃🌊, vilket har gjort att jag halkat efter i talangsökandet.
På tal om vattenytan, spana in denna härliga stranden:

(Naithon Beach, Phuket, Thailand 🇹🇭)

Jag tänkte nu i stora drag låta er ta del av vad jag har gjort, ni ska få ta del av den resa jag har fått genomlida för att överleva vardagen 😰😩 här i paradiset 🏝. Allt jag har gjort har jag gjort med förhoppningen om att dra in tillräckligt med stålars 💰för att kunna slutföra mitt scoutinguppdrag 💪(samt att ha råd med en flygbiljett 🛩 hem till Sverige 🇸🇪). Även om detta inlägg inte uteslutande har med mitt uppdrag som talangscout att göra (som om att något inlägg någonsin gjort det 😝), så tror jag att ni kommer förstå att jag har gjort allt i min makt för att uppfylla min del av kontraktet 📜😊👌.

I senaste inlägget befann jag mig i norra Thailand ⛰🇹🇭. Därefter har jag tagit mig via Laos 🏞🌄🇱🇦, ner till södra Thailand 🌅🇹🇭 och Bangkok 🌆, vidare ner till Phuket 🏝och därefter tillbaka till Bangkok 🌆 med ett stopp på Koh Phangan 🏝 på vägen upp.

Från Chiang Rai i norra Thailand 🇹🇭 tog jag mig över gränsen till Laos 🇱🇦. Jag reste med flodbåt 🛶🏞 på Mekongfloden söderut från Houayxay till Luang Prabang (i Laos 🇱🇦), och därefter med buss 🚌över bergen ⛰, via Vang Vieng och vidare ner till huvudstaden Vientiane 🇱🇦.

(bussresan över bergen i Laos)

Sammanlagt var jag bara 6 dagar i Laos 🇱🇦 och lyckades därför inte finna några talanger, men jag lyckades hitta några innebandybollar! 😊👍 Detta tyder ju på att sporten finns på plats, och att en framtida lite längre resa hit kanske kan bära frukt? 🍉🍍🍓🍒🍌🍇🍊 Här är bilder på innebandybollarna som jag hittade:

(Mekongfloden)
(Kuang Si-vattenfallet)

Efter att jag hade ordnat med nytt visum 🛂 till Thailand 🇹🇭 (vilket var ganska smidigt, tog bara en dag och var gratis!) i Vientiane 🇱🇦, lyckades jag få lift 🚗💨 med en engelsman vid namn Colin Anderson, och hans thailändska fru över gränsen och ner till Udon Thani i Thailand 🇹🇭.

(Colin's vrålåk)
(Jag, Colin, Colins fru)

Från Udon Thani 🇹🇭 flög ✈️ jag ner till Bangkok och stannade en natt hos min polska 🇵🇱 kompis Tymoteusz (Den enögde talangen som jag skrivit om i ett tidigare inlägg). Sedan flög 🛩 jag vidare ner till Phuket🏝 där Johanna jobbade röven 🍑😓💪av sig för att finansiera 💰vårt fortsatta resande. Trots hennes slit så ekade det tomt i kassan 😩. Sportchefen var så gott som bortblåst 🌬, jag hade inte sett skymten av några pengar 💸🤷‍♂️ på över en månad 🗓 och jag hade inte heller fått några nya direktiv angående mitt scoutande 😳😩. Så där stod jag i norra Phuket🏝, med tomma fickor, utan direktiv och blickade 👀 ut över havet.

(Pansea Beach, Phuket)

Det var då det gick upp för mig ☝️💡, att ska det bli något gjort så är det upp till mig själv! 💪 Det var dags att dra in lite pengar💰 på egen hand, för att på så sätt kunna fortsätta mitt scoutuppdrag 👍. Så jag började mitt sökande 🕵️🔎efter arbete...

Mitt första jobb kändes som en självklarhet, jag skulle bli modell 😎👌🌅. Det började bra, jag fick ett gig direkt! 😁👍 Men den språkliga barriären gjorde att jag inte riktigt förstod alla detaljerna i överenskommelsen 🙄🤔. Det visade sig att den betalning som utgick var endast kopior av de foton som togs, dvs inga pengar 😩🙈 Men men, nu har jag iallafall en portfolio med modellbilder ifall jag skulle vilja bli modell i framtiden 😝👍

 
Jag fick lägga mina modelldrömmar åt sidan😩, och satsa på något enklare ☝️. Något realistiskt och samtidigt något nyskapande. Jag skulle bli... da-ta-da-daaaa! Mopedtaxichaufför! 😃💡👌🛵🚖

Detta kneg skulle visa sig vara ännu ett misslyckande 😒. Min första (och enda) kund var en strandtokig apa 🏝🐒 som mer eller mindre tvingade mig att köra runt till sammanlagt 50 (!?) olika stränder runt om på Phuket.

 

Detta pågick i nästan en månads tid och den enda betalningen som utgick var en läcker bränna 👦🏾 och fina bilder 😍🏝. Här är ett axplock av dessa bilder:

 
 
 
 
 
 
 
Trots att jag efter all min ansträngning 💪 inte lyckats dra in några pengar 💰🙈 på mina "kneg", så gjorde jag ändå vissa framsteg under min tid på Phuket 😊👍. Under all tid som jag spenderade på en moped 🛵(tillsammans med en apa 🐒) på Phukets gator, lyckades jag finna detta:
 
En talangskola!!! Detta är ju en fantastisk upptäckt, tänkte jag! Tyvärr hittade jag aldrig till denna skola 😩, men nu vet vi iallafall att den finns där någonstans 😊👍. Bra va, sportchefen? Jag tycker iallafall att det är bra under omständigheterna. 👍 För utan någon ekonomisk support 💰 från sportchefen, och utan framgång i mina egna ansträngningar att samla ihop pengar 🙈, så hade jag vid det här laget gett upp hoppet om att finna några nya talanger till The Brunkers, här på andra sidan jordklotet 😔🌏. Men nu, när jag hittat en talangskola, så har vi någonstans att börja vårt sökande, ifall en framtida talangscoutresa skulle bli aktuell 😊👌.

Under tiden som jag flängt runt i norra Thailand 🇹🇭, Laos 🇱🇦 och även som sagt hela Phuket 🇹🇭, utan någon vidare framgång, så har Johanna arbetat i det dolda med att få ihop pengar.
Efter att ha spenderat lite mer än 2 månader på Phuket🏝🇹🇭, hade Johanna lyckats skrapa ihop tillräckligt med pengar 💰för att ta oss båda till Koh Phangan, vidare upp till Bangkok och till och med så att det precis skulle räcka till att köpa flygbiljetter 🛩 hem till Sverige 🇸🇪. Med pengarna i handen 💰, och med ovissheten om ifall sportchefen kommer skicka några mer pengar eller inte 🤷‍♂️😳, vågade vi inget annat än att boka hemresan när vi väl hade råd. Därmed kommer vi att infinna oss på svensk mark den 27e april 😊🇸🇪👌.

Efter att ha bokat hemresebiljetterna, och grubblat lite 🤔 över varför sportchefen inte svarat på mina meddelanden eller skickat några pengar 💰 den senaste tiden, så slog det mig! 💡☝️ Detta kanske var en medveten radiotystnad 📻🔇 från sportchefens sida? Hade han för avsikt att strypa våra ekonomiska resurser, och på så sätt tvinga oss att resa hem igen? 🤔 Är det så att sportchefen helt enkelt inte längre vill hitta en "NY talang" på andra sidan jordklotet 🌏 utan helt enkelt vill ha tillbaka en "gammal talang" i form av undertecknad, aka Kapten Brunk? 🤷‍♂️🤔

 
Är det så att sportchefen vill ha tillbaka mig till truppen? En "ny, gammal talang"?
Om så är fallet så är han en bra bit på väg eftersom att han lyckats tvinga hem mig, men han är inte riktigt där ännu. Snart är vi som sagt tillbaka i Sverige 🇸🇪, men jag är dock relativt långt ifrån fysisk toppform 💪😝🙈. Som jag brukade säga till mina forna lagkamrater så har jag sedan några år tillbaka hamnat i en livslång fysisk formsvacka med kronisk pingislunga och reumatism i fotlederna 🙈. Men, detta kanske kan rättas till med ordentlig sommarträning, prehab och rehab 💪🍺😎. Därefter återstår isåfall bara nya kontraktsförhandlingar... 📝
Så, sportchefen, om detta var din plan så är du välkommen att höra av dig. 😉👍 (Jag har dessutom mejlat några kvitton till dig, för diverse utlägg som jag fått göra i tjänsten som talangscout! Du kan swisha 💸 till mig på 0704921081 , som vanligt är alla välkomna att bidra 😘)
 
I detta nu befinner vi oss i Bangkok, på ett fint hotell på Khaosan Road.
 
Vi kämpar mot värmen de sista dagarna runt den här poolen:
 
 
På kvällarna går vi ut och äter och kollar på marknaden här på Khaosan Road. 
 
Vi har även varit inne vid MBK, Central World och Siam center (stora köpcentrum) och shoppat och känt staden på pulsen lite. 
 
 
 

Men nu närmar sig alltså mitt uppdrag sitt slut. Tack för att du har följt med på resan! 😊👍 Ett avslutande summerande blogginlägg och fortsättning vad gäller framtida kontrakt kommer!

På återskrivande!

Kapten Brunk